Lasagne
Lasagne
torsdag den 8. april 2010
I går lavede jeg lasagne. Dette er ikke en opskrift, da vi alle (om ikke på andre måder, så med hjælp fra Hr. Knorr) kan lave lasagne.
Men jeg har nogle tips til en bedre lasagne, som jeg gerne deler med andre.
1.1.Svits løgene sammen med en smule og bacon OG (meget vigtigt) tilsæt salt med det samme. Salten trækker væde ud af løgene og på denne måde sauteres de og bliver ikke brune og hårde. Men de tager smag af bacon og omvendt. Dette tips kan bruges i næsten alle gryderetter.
2.2.Drys revet ost inden hvert lag af lasagneplader. Dette gør lasagnen mere fast uden at den smager tør til sidst. Brug en ikke alt for fed ost, der smelter nemt.
3.3.Sæt lasagnen ind i en varm ovn ved 225 grader og lad den stå der i ca. 15 min.
På denne måde varmes alt hurtigt op og herefter kan der skues ned på ca. 175 grader resten af tiden i ovnen. På denne måde sikres det at alle pladerne forbliver dejlig bløde og velsmagende og ikke bliver brændt i kanten eller bliver hårde og seje.
4.4.Altid server en god rødvin til lasagne. På denne måde er du sikker på et vellykket middagsselskab - også hvis maden er gået hen og blevet “mindre” perfekt.